Foto:

Twintig jaar Tacoyo in Apeldoorn

APELDOORN - Frida van der Sluis, lerares Lichamelijk Opvoeding, geeft alweer 20 jaar Tacoyo in Apeldoorn en Dieren en heeft er nog steeds veel plezier in en krijgt er veel energie van,  om iedereen in de training enthousiast, fitter, ontspannen en bewuster te maken van hun lichaam en geest. 

Taco Veldstra (NL) ontwikkelde in de jaren 70 de ultieme workout “TACOYO”. Een training vanuit de praktijk ontstaan met Oosterse én Westerse invloeden. Series van gevarieerde totaalbewegingen worden constant afgewisseld met bewustwordings-, rek-, ademhalings- en yoga technieken. Door de combinatie in- en ontspanning ontstaat de techniek van het golven. Door het golven ontstaat er een verhoogde stofwisseling die overtollig vet verbrand en zorgt dat je in prima conditie blijft. De lessen richten zich ook op  mensen bewust te maken van stress gerelateerde klachten in hun lichaam en daarop te reageren. Tijdens de oefeningen kan er gebruik gemaakt worden van gewichten variërend vanaf 0,5  kg.

Alle spiergroepen komen aan bod, zodat het hele lichaam volledig getraind wordt. De training duurt een uur en een kwartier en zijn een verrassende mix van popmuziek en ontspanningsmuziek met adagio’s uit de klassieke en jazzmuziek. De les is laagdrempelig en voor iedereen op eigen niveau te volgen. Tacoyo streeft geen schoonheidsideaal na, maar een gezondheidsideaal! 

Tacoyo staat voor Training Ademhaling Conditie Ontspanning Yoga en Omgaan met stress. Geeft aandacht aan ademhaling, conditie en ontspanning en zet een belangrijke stap naar conditieverbetering en het leren omgaan met stress, rug en figuurverbetering.  

Kom twee Tacoyo proeftrainingen ervaren bij Frida van der Sluis, mail naar tacoyo.apeldoorn.dieren@gmail.com om je aan te melden, of bel naar 06 46 13 93 32. 

Maandag: Buys Ballotstraat 78-80 Apeldoorn: 18.00 - 19.15 uur/ 19.15 - 20.30 uur/ 20.30 - 21.45 uur

Woensdag: Burglaan 44, Apeldoorn: 19.15 uur - 20.30 uur

Zaterdag: Burgersveld 21, Apeldoorn : 09.00 - 10.15 uur / 10.15 uur - 11.30 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden