Voetballers WWNA lopen voor KWF Kankerbestrijding


Foto:

Voetballers WWNA lopen voor KWF Kankerbestrijding

Apeldoorn - Jarno Schimmelpennink, Ruben ten Napel en Keven Kolkman voetballen hun hele leven al samen bij WWNA tot het moment dat corona het voetbal even plat legde. 

,,Toen op een gegeven moment onze conditie omlaag ging en ons gewicht omhoog zijn we begonnen met hardlopen, eerst een klein rondje van 5 km, 6 km, 7km, met een uitschieter tot 9 of 10 km, we zeiden nog tegen elkaar “wie 16 km loopt is hartstikke gek”. Maar we bleven doorgaan tot ook het moment dat wij 16 km liepen, wel met heel veel pijn en moeite! En toen keken we elkaar aan en zeiden: als we door blijven trainen misschien redden wij dan de halve marathon wel! Dat is maar liefst 21 km! Door corona is er geen hardloopevenement wat we als doel en stok achter de deur konden hebben. Daarom kwamen we op het idee om hier een goed doel aan te hangen, en hoe mooi is die combinatie? Je eigen doel behalen en ook nog eens geld voor het goede doel”, aldus het drietal.

,,Zonder twijfel kwamen we al snel uit op het KWF. Iedereen heeft in zijn omgeving wel te maken met de vreselijke ziekte kanker, in het verleden, het heden, dichtbij of ver af, iedereen heeft hier zijn eigen verhaal bij. En dit kan je alleen maar als motivatie voor deze doneer actie gebruiken! Dit is voor ons het enige wat je kunt doen, verder voel je je machteloos en trek je het verdriet van je vrienden aan.”

Op zondag 11 oktober wil het trio minimaal 1500 euro hebben opgehaald en dan gaan zij om 10 uur de halve marathon lopen. Een route door het mooie Wenum Wiesel. De start is vanaf het huis van Keven aan de Termaaden en de eindstreep bij café De Hamer.

Financiële steun voor deze actie is welkom. acties.kwf.nl/fundraisers/kevenrubenjarno

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden