Geheugenkabinet in het teken van ‘Vergeten voorwerpen’

Apeldoorn - Het Geheugenkabinet staat 21 september in het teken van ‘Vergeten voorwerpen’. 

Bij Het Geheugenkabinet op de eerste verdieping in CODA Centrale Bibliotheek wordt maandelijks een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen die (in zijn of haar omgeving) te maken heeft met dementie. Deze bijeenkomsten staan in het teken van verschillende thema’s en de komende editie staat in het teken van ‘Vergeten voorwerpen’. Uiteraard volgen we hierbij de richtlijnen van het RIVM. Deelname aan Het Geheugenkabinet is gratis; wel is van tevoren aanmelden verplicht.

Wanneer je een telefoon met draaischijf aan een paar jongeren laat zien, kijken ze daar meestal verbaasd naar. “Hoe werkt dit?”, is vaak de vraag. En ook “Belde je hier vroeger echt mee?” Voorwerpen die voor ons zo gewoon en herkenbaar zijn, zijn voor de jeugd een raadsel. Maar, hoe zit dit met voorwerpen die voor onze ouders of grootouders zo normaal waren? Kent u deze nog en weet u waar die voor gebruikt werden? 

 In het Geheugenkabinet van maandag 21 september beginnen we met een filmpje van de jonge Rosie. Rosie heeft een erfenis gekregen, maar weet niet uit welke voorwerpen die bestaat en dus gaat ze te rade bij deskundigen. Aansluitend gaan we zelf enkele oude voorwerpen van dichtbij bekijken. Weet u nog wat het is en waarvoor het gebruikt werd? We zijn daarbij natuurlijk ook benieuwd naar uw herinneringen en ervaringen. Heeft u zelf nog (oude) foto’s, dan hopen we dat u die mee wilt nemen.

 De voorwerpen kunt u van een afstand bekijken en mogen alleen aangeraakt worden indien u uw handen van tevoren desinfecteert. 

Deelname aan Het Geheugenkabinet is gratis, wel dient u zich van tevoren aan te melden. Dit kan tot en met donderdag 17 september door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Geheugenkabinet’, uw naam, telefoonnummer en het aantal personen. We beginnen 21 september om 10.00 uur in de Newtonzaal (in het souterrain van CODA Centrale Bibliotheek) en de bijeenkomst is om 11.30 uur afgelopen.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden