Foto:

LekkerBoer Foodcamp op de Zonnegaard

Apeldoorn -  Zaterdag 12 september bezochten ruim 60 deelnemers de Foodcamp op biologisch dynamische tuinderij de Zonnegaard in Voorst, vlakbij Apeldoorn. Veel deelnemers uit de buurt, waaronder kinderen en ouders die via hun bso in Voorst, Smallsteps en Ut Trepke, via de gemeente vrijkaartjes hadden ontvangen.  

In een rondje over de tuinderij liet Carlijn Geluk de deelnemers zien wat er voor nodig is om op een natuurlijke manier groenten op haar bedrijf te telen. Kinderen mochten pompoen, sla, tomaten en frambozen oogsten. Koks Han en George van Charmehotel Oranjeoord maakt samen met kinderen en ouders een verrassend lekkere groenteburger (spinazie, biet of champignon) klaar in de LekkerBoer foodtrailer, op een broodje met zelf geoogste groenten van de tuinderij. Daarbij een milkshake met zelf geplukte frambozen.

Bootcamp055 had een kind-ouder bootcamp tussen de groentes voorbereid, die gegeven werd door een vervanger vanwege gezondheidsredenen. Er was een parcours over de tuinderij uitgezet met bonenstokken, groentekratjes en touwen, startend met een stukje rennen net als de Daily Mile op scholen, een initiatief van JOGG Nederland. 

Gea van JLE Gelderland gaf een mini-workshop moestuinieren. Hierbij werden ook radijsjes gezaaid en kregen de kinderen een pakketje ‘De Bolster’ zaden mee voor thuis.

Scholen en kinderopvang

Foodcamps worden ook georganiseerd voor scholen en kinderopvang. Niet alleen voor basisonderwijs, maar ook voor voortgezet onderwijs en mbo. Hiervoor is subsidie vanuit het landelijke programma Jong Leren Eten beschikbaar. Van 1 t/m 30 september kunnen scholen aangeven dat zij belangstelling hebben voor de subsidieregeling. Toekenning vindt plaats op basis van vooropgestelde criteria/randvoorwaarden

Foodcamp tijdens Dutch Food Week

LekkerBoer verzorgt de organisatie van de Foodcamps. Daarbij werkt ze nauw samen met deskundige partners. Zo verbindt elke Foodcamp lokale partijen op het gebied van een gezonde en duurzame leefstijl.

Op 16 oktober, tijdens de nationale Dutch Food Week, is er een tweede Foodcamp in Apeldoorn / Voorst bij melkveebedrijf De Bolkhorst.

Op www.lekkerboer.nl/foodcamp is meer informatie te vinden en een overzicht van alle Foodcamps.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden