Werkzaamheden elektrische laadpalen busstation Apeldoorn

Apeldoorn - Op 22 september starten de werkzaamheden voor de plaatsing van 8 elektrische laadpalen op het busstation Apeldoorn. Deze zijn bestemd voor de elektrische bussen die in de toekomst in Apeldoorn gaan rijden. De bussen zijn duurzamer en dragen bij aan een schonere lucht. 

Werkzaamheden
Deze werkzaamheden bestaan onder meer uit grond- en bestratingswerkzaamheden, het aanleggen van de elektriciteitsvoorziening, het leggen van fundering en bekabeling en plaatsen en aansluiten van de laadpalen. 

Duur van de werkzaamheden
De werkzaamheden starten op 22 september 2020 en zijn naar verwachting in december 2020 afgerond. 

Hinder tijdens de werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden wordt er alles aan gedaan om hinder op busstation Apeldoorn te minimaliseren. Zo blijven de bussen gewoon volgens de huidige dienstregeling rijden en blijft het busstation toegankelijk voor reizigers. 

Duurzaam openbaar vervoer
De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel werken samen aan betrouwbaar, toegankelijk en duurzaam openbaar vervoer. In 2025 zijn alle nieuwe bussen in het openbaar vervoer zero emissie, dus zonder schadelijke uitstoot. Dit is ook belangrijk voor een schone lucht en de gezondheid. In 2030 is al het regionale busvervoer emissievrij. De komende jaren wordt er hard gewerkt om duurzaam openbaar vervoer te realiseren. Zo ook in de gemeente Apeldoorn en omgeving. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden