Leerlingen Sint Victor leggen gedenksteen

APELDOORN – Samen met Werkgroep Gedenkstenen Joods Apeldoorn leggen aanstaande woensdag 16 september leerlingen uit groep 7-8 en 8 van Sint Victor een gedenksteen aan de Jachtlaan 204 ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

De school werkt thematisch vanuit het International Primary Curriculum (IPC). Waarbij vaak een samenwerking wordt gezocht met externe organisaties om het onderwijs, in dit geval het geschiedenisonderwijs, dichter bij de leerlingen te brengen.

Voorafgaand aan de steenlegging wordt er door de Werkgroep een gastles gegeven op school. De eerste gastspreker zal haar eigen verhaal vertellen en wethouder Nathan Stukker vertelt het verhaal van de familie Bendik, waarvoor de steen gelegd zal worden. Leerlingen van de school zullen bij de steenlegging gedichten voorlezen.

Gedenkstenen worden gelegd bij huizen waaruit Joodse Apeldoorners in de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd naar de concentratie kampen. Deze ceremonie is ter nagedachtenis aan de slachtoffers en ook bedoeld voor eventueel nog in leven zijnde nabestaanden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden