Foto:

Zerowaste wandeltour door Apeldoorn

Apeldoorn - Op 12 september meer dan 25 Zero Waste Wandeltours door heel NederlandKen je dat? Je komt thuis van het boodschappen doen en voordat je je appeltjes, paprika en pasta allemaal hebt uitgepakt, zit je PMD-prullenbak al halfvol met plasticverpakkingsmateriaal. 

Met de tips & tricks én de favoriete winkeladresjes van zero waste gidsen uit jouw woonplaats, leer je in een ochtend je plastic-footprint drastisch te verkleinen. In de Nationale Week Zonder Afval organiseert Zero Waste Nederland op zaterdag 12 september Wandeltours op plaatsen door het hele land, waaronder Apeldoorn. De animo daarvoor is onverwachts groot en verrast zelfs de organisatoren. 

Zero Waste Nederland werd in 2018 opgericht door psychologe Elisah Pals, die zelf toen al enige tijd afvalvrij leefde. Inmiddels inspireert zij duizenden mensen om hun leven met minder afval in te richten en zorgde haar organisatie ervoor dat op de ruiten van zo’n 6500 winkels in heel Nederland de Zero Waste Raamsticker plakt: een eenvoudige en vriendelijke boodschap die klanten aanmoedigt vooral hun eigen verpakkingsmateriaal mee te nemen.Pals: “We organiseren de Zero Waste Wandeltours op meer dan 25 plekken door het hele land: van Amsterdam tot Nijmegen en van Sittard tot Harderwijk. De animo is overweldigend! Je ziet dat het thema echt leeft, want de meeste tours zaten in no time vol.” 

Op zaterdag 12 september organiseert Zero Waste Nederland door het hele land wandeltours. De tours vallen in de Nationale Week Zonder Afval die op 7 september begonnen is. Dit is een campagne van MilieuCentraal waar Zero Waste Nederland campagnepartner van is. 

In Apeldoorn, is de wandeltour georganiseerd door de lokale zero waste (afvalvrij leven) community : Zero waste Apeldoorn, een burgerinitiatief opgericht in 2018. Op 12 september zullen zero waste gidsen Maaike, Nanda en Tiphaine, de deelnemers in Apeldoorn tips & tricks geven over hoe ze plastic verpakkingsmateriaal kunnen vermijden en ze bezoeken 8 winkels in de Apeldoornse binnenstad waar ze, bijvoorbeeld, terecht kunnen voor het doen van hun verpakkingsvrije wekelijkse boodschappen. Pals: “Daarnaast ontmoet je tijdens de tour allemaal leuke mensen die ook geïnteresseerd zijn in een schonere wereld.” 

Deelname is gratis, tenzij je zelf aankopen doet (tip: neem dan je eigen schone containers mee). Aanmelden voor de tour in de Apeldoornse binnenstad kan tot en met vrijdag 11 september. Er zijn nog een paar plekken vrij. De groepjes zijn klein zodat je al je persoonlijke vragen kunt stellen. Ook houden we zo rekening met de Corona-regels. Wees er dus snel bij! Bevestig je deelname aan de tour door een mail te sturen naar: zerowasteapeldoorn@gmail.com

Programma

-Verzamelen tussen 9.45 en 9.55 voor Bakkerij Keurhorst, aan de Asselsestraat 

-Tussen 10 uur en 12 uur bezoeken we de volgende winkels: Bakkerij Keurhorst, Biologische slagerij de Groene Weg, snoepwinkel Jamin, Het Kaaslokaal, Simon Levelt, de Nootzaak, de kraam van Bonenberg Groente en fruit op de markt en we eindigen onze tour bij de WAAR winkel. 

-Bij de WAAR winkel is er de gelegenheid om, na afloop van de tour, koffie/thee te drinken (op eigen kosten) en nog even bij te praten met elkaar. Heb je vragen over dit evenement, graag een mail sturen naar: ZeroWasteApeldoorn@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden