Foto:

De Dessertclub krijgt smakelijk vervolg

Apeldoorn - Op het Zwitsalterrein in Apeldoorn opende begin juli het eerste dessert only restaurant van Nederland. Het pop-up concept was binnen een paar uur volledig volgeboekt en krijgt wegens het grote succes nu een vervolg: Chapter Two. De Dessertclub opent op 1 oktober opnieuw haar deuren in een van de industriële hallen op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Gasten kunnen genieten van een compleet nieuw 7-gangen menu. 

 Toppatissier Bart de Gans (winnaar lekkerste bonbon 2012) en Maurits van der Vooren (voormalig chef van sterrenrestaurant Latour) zijn volop bezig met het ontwikkelen van een nieuw dessert-only menu. ‘’We gaan de mensen opnieuw verrassen en verwonderen met een compleet nieuwe ervaring in een nieuwe setting’’aldus Bart. Het concept bestond nog niet in Nederland, maar heeft zich eerder al bewezen in New York, Berlijn en zelfs op Bali.

 Na het succes van afgelopen zomer experimenteert het team er momenteel op los met smaken, kleuren en geuren. Het nieuwe menu wordt binnenkort gepresenteerd. Bart de Gans: “De desserts zijn lang niet alleen maar zoet, maar bevatten ook voldoende hartige elementen. Er wordt een juiste balans gecreëerd door de avond heen. We maken in de gerechten zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke suikers en zoetstoffen uit de pure ingrediënten. Hierdoor voorkomen we een suikerbom.”

De zomereditie was binnen enkele uren uitverkocht. Ook Chaptor Two is erg populair gebleken. De maanden oktober en november zijn inmiddels volledig volgeboekt. In de maand december zal Kerst centraal staan in een speciale Winter Wonderland editie. Hoe dit er precies uit gaat zien wordt nog even geheim gehouden. De verkoop voor januari is zojuist geopend.

Als gast kun je in Chapter Two voor € 69,50,- genieten van de zeven gangen experience bij De Dessertclub, die uit te breiden is met een wijn- of cocktailpairing. Wie wil eten in De Dessertclub moet snel zijn met reserveren. Meer informatie en aanmelden is te vinden op www.dessertclub.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden