• Alles
 • (15)
  Fiets-Wandeltocht
 • (6)
  Overig
 • (15)
  Lezingen
 • (2)
  Natuur
 • (1)
  Evenement
 • (6)
  Cursus-Workshop

Zang & Vriendschap viert 95-jarig bestaan in Theater Orpheus

zaterdag 15 juni 20:00 uur

Foto:

Apeldoorn - Zangvereniging Zang & Vriendschap uit Emst geeft op 15 juni a.s. een groots jubileumconcert in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Het concert '4 koren vieren feest' vindt plaats ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van de vereniging en omdat drie van de koren van Zang & Vriendschap dit jaar een jubileum vieren. De kaartverkoop voor het feestelijke zangevenement is inmiddels gestart.

Drie jubilea

Zangvereniging Zang & Vriendschap bestaat in totaal uit vier koren. Drie daarvan vieren dit jaar een jubileum. Gemengd Koor Zang & Vriendschap bestaat 95 jaar, dameskoor Song and Relation 50 jaar en het kinderkoor 70 jaar. Reden te meer om uit te pakken met een groots concert, met als bijzondere locatie de grote Hanoszaal van Orpheus in Apeldoorn. Tijdens het concert staan alle koren van de vereniging op het podium. Ook een optreden van het vierde koor, jeugdkoor In Between, zal dus niet ontbreken. Alle koren staan zoals gewoonlijk onder muzikaal leiding van dirigent Marten van der Worp – die dit jaar alweer dertig jaar bij de vereniging betrokken is.

Optreden in deze grote zaal met een capaciteit van 1.300 gasten in één van de vijf grootste theaters van Nederland mag best een prestatie genoemd worden voor een dorpsvereniging uit Emst.

Vier koren onder één dak staat bovendien garant voor een spetterend feest met een gevarieerd programma. Van popmuziek en lichte muziek tot grote klassiekers uit musicals en Kinderen voor Kinderen: alle koren zingen meerstemmig en in eigen stijl. Bovendien worden de koren ter ere van deze bijzondere gelegenheid eenmalig begeleid door een live band.

Grootste podium

Hoewel Orpheus het grootste podium is waar de koren tot dusver gezamenlijk optraden, zijn de koren het hele jaar door ook op andere locaties te zien. Zo treedt Song and Relation al meerdere jaren op binnen de topklasse van het BALK Topfestival - het grootste korenfestival van Nederland voor lichte muziek. Ook jeugdkoor In Between heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een graag geziene gast bij wedstrijden en festivals. Verder zijn de vier koren jaarlijks te zien tijdens het lokale festival 'Koren in Epe' en geven zij elk jaar een kerst- en voorjaarsconcert.

Na een succesvolle voorverkoop onder de leden zijn tickets voor het jubileumconcert nu beschikbaar via Theater Orpheus: www.orpheus.nl/programma/3124/Jubileumconcert

Over Zangvereniging Zang & Vriendschap

Zangvereniging Zang & Vriendschap is al bijna 95 jaar een begrip in Emst en omstreken. De vereniging telt zo'n 120 leden, verdeeld over vier koren: Gemengd Koor Zang & Vriendschap, dameskoor Song and Relation, jeugdkoor In Between en het Kinderkoor. De leden komen inmiddels niet meer alleen uit Emst, maar ook uit de omliggende dorpen en steden. De vier koren staan onder de muzikale leiding van dirigent Marten van der Worp, inmiddels al 30 jaar bij de vereniging.

Over de koren

Bij Gemengd Koor Zang & Vriendschap zingen zo'n 45 enthousiaste mannen en vrouwen van alle leeftijden. Het repertoire bestaat uit lichte muziek, nummers uit musicals en Nederlandstalige stukken. Met de oprichting van dit koor, 95 jaar geleden, is tevens de zangvereniging ontstaan.

Song and Relation is een dameskoor met bijna 40 leden in de leeftijd van 18 t/m 60 jaar. Het repertoire bestaat uit Engelstalige popmuziek, lichte muziek en musicalhits. De dames vieren dit jaar hun 50-jarig jubileum.

In Between is de nieuwste aanwinst van de zangvereniging: dit jongerenkoor werd opgericht in 2007. De 20 jongens en meiden tussen de 13 en 18 jaar zingen voornamelijk top40-hits, in geheel eigen stijl.

Kinderkoor Zang & Vriendschap bestaat in 2019 70 jaar en zingt van alles en nog wat: als het maar leuk en hip is, en helemaal van deze tijd.

deel deze activiteit

Locatie

Orpheus
Apeldoorn
Churchillplein 1Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden