• Alles
 • (20)
  Fiets-Wandeltocht
 • (9)
  Overig
 • (18)
  Lezingen
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (2)
  Natuur
 • (11)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Culturele Pleinmarkt 51 jaar: forever young!

zaterdag 22 juni 10:00 uur

Foto: META VERMEULEN

Apeldoorn - Kom naar de 51ste editie van de Culturele Pleinmarkt op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni! Daar bruist het weer van de activiteiten.

Drie dagen lang is Orpheus het decor van het 'Festival Amateurkunst Apeldoorn', waar 90 beeldende kunstenaars zich presenteren en waar ruim 50 solisten en groepen hun moment van 'fame' pakken op een van de vijf podia. Bezoekers kunnen horen en zien wat voor rijkdom er in Apeldoorn voorhanden is aan kunst en cultuur en kunnen contact leggen als ze ook zelf actief willen worden. De Culturele Pleinmarkt zorgt voor een 'vonk' en voor 'verbinding'. Het motto is: komt dat zien, moet je horen, dat wil je óók doen. Waan je als bezoeker in Montmartre, al snuffelend tussen de kraampjes, of geniet van muziek, zang en dans onder het genot van een hapje en een drankje.

Voorzitter Geert Hoogeboom vertelt: de doelstelling van de CPM is om bezoekers te laten zien hoe leuk en mooi kunst en cultuur is en we willen hen stimuleren om ook zélf actief te worden. Jongeren zijn een belangrijke doelgroep en om hen te bereiken werkt de CPM nauw samen met onder andere Gigant, de Stichting Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn (SPM-A), de Apeldoornse Popschool en Tim Koldenhof waar veel jongeren les krijgen. In 2019 leggen we het accent op talentontwikkeling van jongeren, op street-art en stimuleren we cross-overs, verrassende samenwerkingsprojecten van artiesten met een verschillende achtergrond. Zo doen de finalisten van de hiphopwedtijd Passie Vrucht 's zaterdagmiddag al een waming up in de kleine zaal voor de grote finale 's avonds in Gigant.

Op het terras is een kunstenaar aan het werk met het maken van een 3D streetpainting en bij Coda Fab lab kunnen jongeren ook zelf aan de slag met het maken van 3D kunstwerken. Zondag is er een fantastisch gezamenlijk optreden van het Apeldoorns Symfonieorkest en de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten. Een selectie uit beide orkesten luidt met een spetterend concert de CPM 2019 klinkend uit.

Programma 51ste Culturele Pleinmarkt

Vrijdag 21 juni

19.00 -23.00

-Kleine zaal en theaterrestaurant Orpheus

-gratis toegang CPM-Café Chantant

*We brengen een avondvullend programma waarin poëzie, cabaret en muziek elkaar afwisselen en waar bijzondere combinaties te horen en te zien zijn.

U kunt luisteren naar uiteenlopende muzikale bijdragen van singer-songwriters, koormuziek, popliedjes, piano, cabaret, en nog veel meer

*Laat u verrassen en kom genieten van het begin tot het eind.

Zaterdag 22 juni

10.00 uur- 17.00 uur

-in en om Orpheus

-gratis toegang CPM-kunstmarkt, zang, muziek, theater en dans

*kunstmarkt: in en om Orpheus staan 90 kramen opgesteld met werk van beeldende kunstenaars van allerlei pluimage. Zij laten een kleurrijk en divers palet zien op het gebied van schilderen, tekenen, sieraden en keramiek maken.

*Op vijf podia treden ongeveer 45 Apeldoornse gezelschappen en artiesten op. Musici in de dop, singer-songwriters, dansgroepen, koren en musicalgroepen, popbandjes, wereldmuziek etc.

*Coda Fab Lab: 3D printing

*3D streetpainting

*Acrobatiek en jeugdcircus Apeldoorn

*Preview finale Passie Vrucht: 4 hiphopfinalisten

Zondag 23 juni

12.00 - 16.30 uur

-Rabozaal en foyer Orpheus

-gratis toegang CPM klassiek

*Het podium is vandaag het domein voor Apeldoornse groepen en soloartiesten op het gebied van klassieke muziek. U kunt genieten van dans, klassieke gitaar, pianowerken, koor Elle Chante, Chris Breemer. We sluiten af met een uur verrassend samenspel van het Apeldoorns Symfonieorkest en de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten.

Het volledige programma is te vinden op www.culturelepleinmarkt.nl

 


deel deze activiteit

Locatie

Orpheus
Apeldoorn
Churchillplein 1Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden