• Alles
 • (20)
  Fiets-Wandeltocht
 • (7)
  Overig
 • (18)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Natuur
 • (1)
  Muziek
 • (11)
  Cursus-Workshop

Benefietconcert in Grote Kerk Apeldoorn

vrijdag 13 september 20:00 uur

Foto:

Apeldoorn - Op vrijdag 13 september vindt er een benefietconcert plaats in de Grote Kerk van Apeldoorn, met als doel om de uitzending van de Apeldoornse families Jonkers en van Middendorp, beide werkzaam voor Mission Aviation Fellowship (MAF), te ondersteunen.

Het Christelijk mannenkoor Soli Deo Gloria uit Urk treedt op, onder leiding van dirigent Jaap Kramer, muzikaal begeleidt door organist Marco den Toom en pianist Jan Lenselink. Naast een eigen repertoire bestaande uit psalmen, geestelijke liederen en bekende gospels is er ook ruimte voor samenzang.

De opbrengst van het concert gaat naar de gezinnen die uitgezonden zijn door MAF Nederland, gevestigd bij vliegveld Teuge. De stichting is er voor mensen die in afgelegen gebieden leven. Met 130 vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF hen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 1.000 (hulp)organisaties doen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een vliegtuig van MAF op om te helpen.

Vanuit Apeldoorn zijn Willem en Mariëtte Jonkers in 2015 uitgezonden naar Papoea Indonesië, namens de gemeente die zondags kerkt in de Victorkerk, de Hersteld Hervormde Gemeente. Willem is vliegtuigtechnicus sinds 2008 en heeft daarnaast in augustus 2013 zijn vliegopleiding afgerond.

Sander en Miriam van Middendorp bereiden zich voor op uitzending door Christian Radio Mission Fellowship (CRMF), een zuster stichting van MAF. Familie van Middendorp hoopt in het voorjaar van 2020 uitgezonden te worden naar Papoea Nieuw Guinea, eveneens vanuit de Hersteld Hervormde Gemeente in Apeldoorn.

De deuren van de Grote Kerk, Loolaan 15, Apeldoorn openen om 19:15 uur; aanvang concert 20:00 uur. Kaarten volwassenen: 10 euro, kinderen t/m 12 jaar: 7,50 euro. De opbrengst van kaartverkoop en sponsoring komt 100% ten goede aan de uitzending van de families Jonkers en Van Middendorp. Meer info: www.mafconcert.nl.
deel deze activiteit

Locatie

Grote Kerk
Apeldoorn
Loolaan 16
7315ab


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden