• Alles
 • (20)
  Fiets-Wandeltocht
 • (7)
  Overig
 • (18)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Natuur
 • (1)
  Muziek
 • (11)
  Cursus-Workshop

Afrika Festival Apeldoorn (AFA) bij Podium Gigant

zaterdag 14 september 12:00 uur

Apeldoorn - Platform Mondial Apeldoorn houdt zaterdagmiddag 14 september het Afrika Festival Apeldoorn (AFA) bij Podium Gigant.

Thema's zoals ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, klimaatverandering en armoede zitten in het DNA van het Platform Mondial

Apeldoorn en haar ruim dertig aangeslotenen In het festival-programma staan lezingen gepland van o.a. Amma Assante (politica) over het belang van ontwikkelingssamenwerking en Stella Nyembezi over educatie. Naast een inhoudelijk programma met inspirerende sprekers, zal het ook een feestelijke dag worden met een zeer gevarieerd aanbod van muzikale optredens.

Het vrolijke tintje zal worden verzorgd door de muziek van Mame Balla Diouf & band (afro/wereld muziek) en Super Natural Selection (reggae) en workshops voor jong en oud. Uiteraard is in deze versie van het Mondial-festival aandacht voor Afrika en is daardoor mede tot stand gebracht door Stichting ML Foundation Gambia, Stichting Upendo4Kids (Kenia), Stichting Friends of Children (Zuid-Soedan). Zij hebben gekozen voor het thema Educatie in Afrika.

Onderwijs is een zeer belangrijk aspect waar het gaat om ontwikkeling; onderwijs eerst! Verder zult u op deze dag meer "Mondiallers" treffen bij hun informatietafels; allen wereldwijd actief met hun projecten en allen met hun eigen verhaal. Hier zult u vele ervaringsverhalen en producten treffen vanuit hun projecten. Onder het genot van Fair Trade koffie en thee van de Wereldwinkel kunt u zich wegwijs laten maken over deze onderwerpen en de goede doelenmarkt bezoeken. De Wereldwinkel werd al genoemd; maar ook de Stichtingen Akwaaba, Derde Hands, Inca Educa, God Bless You Homes, New Day Impact, Eye for Others zijn erbij.

Voor iedereen is er iets te beleven en te genieten, dus kom ook en luister, ontmoet, dans, zing en doe mee! Hapjes en drankjes maken het geheel af. Het programma wordt door de dagvoorzitter Cor Klein Heerenbrink begeleid.

www.mondial-apeldoorn.nl

Programma

12.00 Inloop en muziek

12.30 Opening AFA door dagvoorzitter Cor Klein Heerenbrink

12.50 Welkomstwoord door voorzitter Mondial Yasemin Cegerek

13.00 Lezing: AmmaAssante over ontwikkelingssamenwerking

13.15 Mame Balla Diouf &band /afro/wereldmuziek

14.00 Lezing: Stella Nyembezi over educatie

14.15 Super Natural Selection (reggae)

15.15 Mame Balla Diouf & band

16.00 Muziek/DJ

16.15 Super Natural Selection

17.00 Einde AFA

Locatie: Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn


deel deze activiteit

Locatie

Gigant
Apeldoorn
Nieuwstraat 377



Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden