• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Natuur
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Moestuincursus bij Groei & Bloei

zaterdag 5 december 9:00 - 11:00 uur

Mart Nederhof

Basiscursus moestuinieren

Na het succes in de afgelopen jaren gaan we ook in 2020 weer een basiscursus moestuinieren organiseren. De cursus zal weer gehouden worden op het terrein van de EAV, de Eerste Apeldoornse Volkstuinvereniging aan de Landdrostlaan en wordt georganiseerd door Groei & Bloei Apeldoorn i.s.m. bovenstaande vereniging en de VTV-AZ, de Volkstuin Vereniging Apeldoorn Zuid. De eerste les zal zijn op zaterdag 4 april, de volgende op 18 april en daarna iedere 1e zaterdag van de maand tot en met december.

Een cursusdag bestaat uit 1 uur theorie in het clubhuis van de EAV en daarna 1 uur praktijk op je eigen stukje grond van ong. 10 m2 dat beschikbaar wordt gesteld. Behandeld wordt o.a. bemesting, grondbewerking, wisselteelt, zaaien en poten, oogsten, bewaren, maar ook alternatieve teeltmethodes, composteren enz. We gaan ongeveer 20 verschillende soorten groente kweken in kleine hoeveelheden. De kosten zijn € 95,00. Groei & Bloei leden en leden van de EAV en de VTV-AZ of diegene die daar op de wachtlijst staan betalen € 70,00.

Daarvoor krijgt men 10 cursusochtenden met theorie en koffie/thee en praktijk op het eigen lapje grond van ongeveer 10 m2 plus al het zaai- en plantgoed en mest en beschermingsmaterialen voor de te kweken groenten. Opgeven kan via www.apeldoorn.groei.nl bij activiteiten.


deel deze activiteit

Locatie

Volkstuinvereniging EAV
Apeldoorn
Landdrostlaan 22
7327gm


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden